Βρετανία: Εστιατόρια κλείνουν με ιδιωτική πρωτοβουλία ελλείψει επίσημων μέτρων

Βρετανία: Εστιατόρια κλείνουν με ιδιωτική πρωτοβουλία ελλείψει επίσημων μέτρων

Στη Βρετανία φαίνεται ότι επικρατεί μια χαοτική κατάσταση αφού ο Μπόρις Τζόνσον διαχειρίζεται κάπως διαφορετικά την παγκόσμια απειλή του κορωνοϊού ακολουθώντας ανορθόδοξες στρατηγικές.

londino-575x383
Αναλυτές αναφέρουν ότι η βρετανική κυβέρνηση δείχνει να θεωρεί ότι αφού η μετάδοση του ιού γίνεται ήδη μέσα στην κοινότητα, δεν έχουν νόημα τα μέτρα καραντίνας. Στόχος είναι, βάσει των αναφορών των αναλυτών, να εξαπλωθεί ο ιός πιο αργά με παράλληλη σταδιακή διαμόρφωση «ανοσίας αγέλης» μέσα από όσους νοσήσουν με ήπια συμπτώματα.

Οι οδηγίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η επίσκεψη σε εστιατόρια και πολυσύχναστους χώρους των οποίων όμως τη λειτουργία δεν απαγορεύει. Μάλιστα, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου, Σερ Πάτρικ Ουάλας, δήλωσε ότι ένας βαθμός «ανοσίας της αγέλης» θα βοηθήσει τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο Ουάλας υποστηρίζει ότι μεγαλύτερος μέρος του πληθυσμού της Βρετανίας θα πρέπει να εκτεθούν στον κορωνοϊό έτσι ώστε η «ανοσία της αγέλης» να τους προστατεύσει από μελλοντικά κρούσματα. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει, αυτή η κατάσταση θα γίνει μια ετήσια πληγή. Αυτή βέβαια η στρατηγική έχει εξοργίσει τους Βρετανούς και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα ενώ η έλλειψη επίσημων κατευθυντήριων οδηγεί τους επιχειρηματίες της εστίασης σε ηθικό και οικονομικό δίλημμα καθώς και αυτόνομη λήψη πρωτοβουλιών όπως το κλείσιμο των εστιατορίων.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης