Μιλφέιγ με φράουλες

Μιλφέιγ με φράουλες

Το μιλφέιγ στην ανοιξιάτικη εκδοχή του, με φρέσκες φράουλες.

netvolution-millefeuille
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τοποθετείτε το κάθε φύλλο σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τρυπάτε και τα δύο με πιρούνι σε διάφορα σημεία και χαράζετε το ένα φύλλο με 2 κάθετες χαρακιές και τρεις οριζόντιες, σε 12 ίσα κομμάτια το καθένα. Τα αλείφετε με πινέλο με λίγο χτυπημένο αβγό, τα πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκοκκινίσουν. Αφήνετε τις σφολιάτες να κρυώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: Κρατάτε λίγο γάλα στην άκρη και βάζετε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά, να κάψει. Χτυπάτε σε μπολ με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορνφλάουρ μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και τα αραιώνετε με το γάλα που κρατήσατε.

Ελαφρύ μιλφέιγ λεμόνι


Ρίχνετε το μίγμα των αβγών στο βραστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει η κρέμα και πήξει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αδειάζετε σε ταψάκι. Σκεπάζετε με μεμβράνη, να εφάπτεται στην κρέμα, για να μην κάνει κρούστα και αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτοντάς της προς το τέλος το λικέρ μαστίχας. Όταν κρυώσει η κρέμα, της προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε τα 3/4 της κρέμας πάνω στο ολόκληρο φύλλο σφολιάτας. Τοποθετείτε κομμάτια φράουλας εδώ κι εκεί.

Το φύλλο που χαράξατε, το χωρίζετε σε κομμάτια (εκεί που χαράξατε) και σκεπάζετε με αυτά την κρέμα. Σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζετε με σπασμένα υπολείμματα σφολιάτας.

Όταν θέλετε να σερβίρετε το μιλφέιγ, κόβετε σε κομμάτια, διακοσμείτε με φράουλες, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης