Παραδοσιακές ταχινόπιτες

Νόστιμες ταχινόπιτες, που μπορούν να γίνουν το τέλειο κολατσιό για το σχολείο.

ταχινοπιτες
Κοσκινίζετε τα άλευρα, τα βάζετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το αλάτι. Σε μικρό μπολ ρίχνετε τη μαγιά, την κρυσταλλική ζάχαρη, λίγο από το νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Προσθέτετε στο αλεύρι τη μαγιά και λίγο από το νερό.

Ζυμώνετε για περίπου 15 λεπτά, προσθέτοντας σιγά σιγά όλο το νερό, μέχρι να έχετε μία ομογενοποιημένη ζύμη. Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλεύρι ή λίγο νερό έτσι, ώστε η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια, αλλά να είναι μαλακή. Αλείφετε μία λεκάνη με λίγο λάδι και αφήνετε τη ζύμη μέσα να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.

Δροσερή σαλάτα με μαυρομάτικα, σέσκουλα και dressing ταχίνι – μουστάρδα


Σε μεσαίο μπολ βάζετε το ταχίνι, το μέλι, την κανέλα και την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά, ώστε να πήξει το μίγμα.

Ταχίνι: ένας διατροφικός θησαυρός στο ντουλάπι μας

Όταν έχει περάσει η επιθυμητή ώρα, χωρίζετε την ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια. Για καθένα από αυτά ακολουθείτε τα εξής βήματα: Ανοίγετε τη ζύμη σε έναν κύκλο διαμέτρου περίπου 15εκ., βάζετε στο κέντρο 2 μεγάλες κουταλιές από το μίγμα ταχινιού και φτιάχνετε ένα πουγκί, ενώνοντας τις άκρες της ζύμης. Την ανοίγετε για ακόμα μια φορά σε κύκλο. Τυλίγετε σε σχήμα μπαστουνιού και ρολάρετε μέχρι να αποκτήσει μήκος περίπου 30εκ.. Την κόβετε σε 2 επιμέρους κομμάτια-μπαστούνια και παίρνετε το ένα. Δημιουργείτε με τη ζύμη ένα σχήμα S και γυρίζετε το ένα κυκλάκι πάνω στο άλλο. Ανοίγετε για τελευταία φορά την ζύμη, σε κύκλο πάχους περίπου 2εκ.

Αφήνετε τις ταχινόπιτες να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και ψήνετε τις ταχινόπιτες για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης