Brownies με επικάλυψη χαλβά

Brownies με επικάλυψη χαλβά

Τα πιο λαχταριστά brownies που έχετε δοκιμάσει! Η επικάλυψη χαλβά τους δίνει ακόμη πιο τέλεια γεύση.

μπραουνις_με_χαλβα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε μπεν μαρί λιώνετε την 1 φλιτζάνι σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε.

Σε άλλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, τη βρώμη, τη ζάχαρη το μπείκιν πάουντερ, το αλάτι, την εσάνς βανίλιας και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μίγμα με το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτετε το αβγό και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύετε.

Στρώνετε ένα ταψί 20x20εκ. με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ισιώνετε με σπάτουλα σε ομοιόμορφο πάχος. Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Για την επικάλυψη χαλβά: Σε μπεν μαρί θρυμματίζετε τον χαλβά, προσθέτετε 2 κουτ. σούπας βραστό νερό και ανακατεύετε με κουτάλι μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Σε περίπτωση που ο χαλβάς είναι σφιχτός προσθέτετε 1 κουτ. σούπας βραστό νερό ακόμη.

Απλώνετε την κρέμα χαλβά ομοιόμορφα πάνω από το brownies. Αν θέλετε, λιώνετε λίγη ακόμη σοκολάτα και με κουτάλι την απλώνετε στην επιφάνεια του χαλβά, δημιουργώντας αφηρημένες γραμμές.

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης