Μηλόπιτα με πράσινα μήλα

Μηλόπιτα με πράσινα μήλα

Η αγαπημένη μας μηλόπιτα φτιάχνεται και με πράσινα μήλα και είναι εξίσου απολαυστική.

milopita
Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση: Καθαρίζετε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια και τα βάζετε μαζί τις κανέλες, τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι να σιγοβράσουν για 40-45 λεπτά. μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Αν δεν έχουν πιει το ζουμί τους, τα στραγγίζετε.

Για τη ζύμη: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το κονιάκ και τη βανίλια και χτυπάτε να ενσωματωθούν.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι, πλάθοντας με το χέρι, μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα δάχτυλά σας. Βγάζετε το 1/3 του ζυμαριού στην άκρη και το υπόλοιπο το απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι, φροντίζοντας να καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης