Ισορροπημένη διατροφή και στη νηστεία

Ισορροπημένη διατροφή και στη νηστεία

Δείτε την πλήρη λίστα συμβουλών για ισορροπημένη διατροφή στην περίοδο της νηστείας, από την διατροφολόγο Αστερία Σταματάκη.

xtapodi-me-patates-stin-katsarola-IMG_0967
Η Σαρακοστή μπορεί να μην είναι και η πιο εύκολη περίοδος για την διατροφή, καθώς χαρακτηρίζεται από την αποχή κατανάλωσης πολλών τροφών, όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα αβγά, ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί και ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό.

Η μεγάλη Σαρακοστή είναι μια περίοδος επτά εβδομάδων που ξεκίνησε την Καθαρά Δευτέρα και καταλήγει στη Μεγάλη Εβδομάδα. Η νηστεία της Σαρακοστής χαρακτηρίζεται από την αποχή κατανάλωσης τροφίμων ζωικής προέλευσης και από την αυξημένη κατανάλωση τροφίμων, όπως όσπρια, λαδερά, θαλασσινά, φρούτα και λαχανικά, ζυμαρικά και ψωμί. Η διατροφή που ακολουθούμε τη Σαρακοστή θυμίζει κατά πολύ τα χαρακτηριστικά της Μεσογειακής Διατροφής και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό. Μελέτες έχουν δείξει πως τα άτομα που νηστεύουν παρουσιάζουν μειωμένα επίπεδα λιποπρωτεϊνών και ουρικού οξέος καθώς και χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας. Επίσης, η νηστεία φαίνεται να καταπολεμά και την κατάθλιψη.

Διαβάστε περισσότερα στο  Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης