Η Μεσογειακή διατροφή βοηθά στα καλά γηρατειά!

Η Μεσογειακή διατροφή βοηθά στα καλά γηρατειά!

Πολλές φορές έχουμε κάνει λόγο για τη σημασία της μεσογειακής διατροφής, κάτι που έρχεται να το επιβεβαιώσει και νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Κορκ της Ιρλανδίας.

58854348_l
Όπως προκύπτει από την έρευνα η μεσογειακή διατροφή βοηθά στα καλά γηρατειά συμβάλοντας στην καλύτερη υγεία του πεπτικού.

Η εν λόγω έρευνα, που διεξήχθη με επικεφαλής τον δρα Πολ Ο’Τουλ της Σχολής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Κορκ της Ιρλανδίας έκανε τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Gut». Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι ηλικιωμένοι που ακολουθούν συστηματικά τη Μεσογειακή διατροφή για τουλάχιστον έναν χρόνο, έχουν περισσότερα «καλά» βακτήρια στο έντερο τους, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει πιο υγιή γηρατειά. Η Μεσογειακή διατροφή φαίνεται ότι βοηθά το μικροβιακό οικοσύστημα του εντέρου και την καλύτερη λειτουργία του σώματος, αλλά και του νου. Επίσης, η γήρανση σχετίζεται με μείωση των κινητικών λειτουργιών και με χρόνια φλεγμονή. Η Μεσογειακή διατροφή μειώνει τους μικροοργανισμούς που ευνοούν τη φλεγμονή, αποτρέποντας έτσι την πρόωρη έκπτωση των κινητικών και νοητικών λειτουργιών.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης