Λουκουμάδες με άρωμα πορτοκάλι

Λουκουμάδες με άρωμα πορτοκάλι

Λουκουμάδες, που μυρίζουν πορτοκάλι, είναι ολοστρόγγυλοι και συνοδεύουν με τη μελένια γλύκα τους τις μέρες της Αποκριάς.

netvolution-apokries_loukoumades
Βάζετε το γιαούρτι σε βαθύ μπολ και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με αβγοδάρτη. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το λάδι και τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τον αβγοδάρτη, μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή σφιχτό χυλό. Τον αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο. Παίρνετε χυλό με το αριστερό χέρι, τον σφίγγετε στη χούφτα, ώστε να βγει μικρή ποσότητα ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο και στον δείκτη και με ένα κουταλάκι βουτηγμένο σε νερό κόβετε τον χυλό και τον ρίχνετε στο καυτό λάδι. Επαναλαμβάνετε το ίδιο βουτώντας πάντα το κουταλάκι σε νερό ώστε να γλιστρά ο χυλός. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες λίγους κάθε φορά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.

Δια βάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης