Λουκουμάδες, που μυρίζουν πορτοκάλι, είναι ολοστρόγγυλοι και συνοδεύουν με τη μελένια γλύκα τους τις μέρες της Αποκριάς.
Βάζετε το γιαούρτι σε βαθύ μπολ και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με αβγοδάρτη. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το λάδι και τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τον αβγοδάρτη, μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή σφιχτό χυλό. Τον αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο. Παίρνετε χυλό με το αριστερό χέρι, τον σφίγγετε στη χούφτα, ώστε να βγει μικρή ποσότητα ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο και στον δείκτη και με ένα κουταλάκι βουτηγμένο σε νερό κόβετε τον χυλό και τον ρίχνετε στο καυτό λάδι. Επαναλαμβάνετε το ίδιο βουτώντας πάντα το κουταλάκι σε νερό ώστε να γλιστρά ο χυλός. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες λίγους κάθε φορά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.
Επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία, τα νιτρικά προκαλούν προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό, κυρίως των ευπαθών ομάδων, ιδιαίτερα όταν περιέχονται στο πόσιμο νερό.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο efood, να επιλέξεις το efood market, να κάνεις τα ψώνια σου και σε πολύ λίγο η παραγγελία θα είναι σε εσένα