Κόκορας κρασάτος

Κόκορας κρασάτος

netvolution-kokkoras-krasatos--nitsiakos-IMG_0773
Καθαρίζετε και μπλανσάρετε τα κρεμμυδάκια για 6-7 λεπτά (τα βράζετε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και κρυώνετε αμέσως σε παγωμένο νερό με παγάκια).

Σοτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με τα 20ml ελαιόλαδου (αν δεν βρείτε τα μικρά μανιτάρια, βγάζετε το κοτσάνι από πιο μεγάλα λευκά μανιτάρια και τα κόβετε στα 2 ή στα 4).

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το μπέικον για να πάρει χρώμα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και το ακουμπάτε σε πιάτο. Αλατίζετε τα κομμάτια του κόκορα και προσθέτετε δυο τρία κομμάτια κάθε φορά στην κατσαρόλα και σοτάρετε να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές.

Απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε όλα τα κομμάτια του κόκορα στην κατσαρόλα, τα περιχύνετε με το κονιάκ και τα ανάβετε. Προσθέτετε το κρασί, το ζωμό, το θυμάρι, το σκόρδο και τη δάφνη και σιγοβράζετε τον κόκορα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 1-1½ ώρα περίπου.

Απομακρύνετε τον κόκορα από τη φωτιά και συνεχίζετε να βράζετε τη σάλτσα μέχρι να ελαττωθεί κατά 2/3. Προσθέτετε ξανά τον κόκορα, τα κοκκάρια και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και βράζετε για αλλά 5 λεπτά. Κατόπιν, διαλύετε το κορνφλάουρ σε δυο τρεις κουταλιές νερό και προσθέτετε στον κόκορα που βράζει όσο χρειαστεί για να δέσει ελαφριά η σάλτσα.

Θες να δεις αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή; Μπες στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης