Τάρτα με τραχανά, φρέσκα κρεμμυδάκια, μυρωδικά και φέτα

tarta_MIKRI

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC, στις αντιστάσεις πάνω κάτω ή στους 200οC, στον αέρα.

Στρώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι για τάρτες και με πιρούνι κάνετε τρύπες στην επιφάνειά της. Βάζετε στο κέντρο ένα κομμάτι χαρτί φούρνου να καλύπτει τη ζύμη και γεμίζετε την επιφάνεια με ρύζι και την βάζετε στο φούρνο για 10 με 15 λεπτά ίσα ίσα να σφίξει.

Αφαιρείτε το ρύζι και τη λαδόκολλα. Αφήνετε την ταρτιέρα στην άκρη.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τον τραχανά σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα αβγά και τα χτυπάτε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα το κασέρι, τη γραβιέρα, το δυόσμο, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια με τον τραχανά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.

Σκορπάτε τη φέτα στην ταρτιέρα, αδειάζετε μέσα το μίγμα της γέμισης και στρώνετε. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια της τάρτας.

Δες αναλυτικά τα υλικά στο Olivemagazine.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης