Χταπόδι κρασοξιδάτο

Ένας νόστιμος μεζές με χταπόδι για το τραπέζι της νηστείας και όχι μόνο. Αυτή η συνταγή είναι ιδανικά και για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

xtapodi-krasoxudato-NETV
Σε μια κατσαρόλα χαμηλή και φαρδιά (πλασοτέ) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το σκόρδο, τη δάφνη, την κανέλα και το μπαχάρι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Βάζετε το χταπόδι και το γυρίζετε 2-3 φορές μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του και να αλλάξει χρώμα.

Περισσότερες συνταγές για χταπόδι ΕΔΩ.

Προσθέτετε το κρασί, το ξίδι, τα ντοματάκια, τον πελτέ, τα μυρωδικά (θυμάρι και ρίγανη) και το πετιμέζι. Μόλις πάρει μια βράση κλείνετε με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Σερβίρετε το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια με τη σάλτσα του και πασπαλίζετε με φρέσκια ρίγανη και θυμάρι.

Δείτε αναλυτικά τα υλικά για αυτή τη νόστιμη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης