Μυστικά και συμβουλές για τα «κλασικά» πασχαλινά

Μυστικά και συμβουλές για τα «κλασικά» πασχαλινά

Άλλοι τα λατρεύουν άλλοι δεν θέλουν να τα δουν ούτε ζωγραφιστά. Ωστόσο, η παράδοση τιμά τα αιγοπρόβεια εντόσθια στην καλύτερη, πασχαλινή τους στιγμή, με συνταγές που μοσχοβολούν άνοιξη.

Kokoretsi1
Μη μείνετε μόνο στη μαγειρίτσα. Μαγειρέψτε την πιο συμπυκνωμένη νοστιμιά καμωμένη από τον εσωτερικό κόσμο του εθνικού μας αμνοερίφιου, όταν μπλέκεται με τα φρέσκα μυρωδικά και τα βότανα της πιο ανθισμένης εποχής.

Η μαγειρίτσα
* Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μαρούλια της κλασικής συνταγής με σπανάκι, το δυόσμο με μαϊντανό, τον άνηθο με μάραθο και να βράσετε μαζί με τα εντόσθια και ένα αρνίσιο κεφαλάκι.
* Μπορείτε επίσης να σβήσετε τα εντόσθια με ένα ποτήρι λευκό κρασί μετά το σοτάρισμα.
* Το μυστικό για να βγει λευκή και διαυγής η μαγειρίτσα, είναι να φύγει εντελώς το αίμα από τα εντόσθια. Γι’ αυτό τα πλένετε πολύ καλά με άφθονο κρύο νερό. Το καλύτερο είναι να αφήσετε για 4-5 ώρες τα εντόσθια σε μια λεκάνη με νερό και παγάκια, ανανεώνοντας συχνά το νερό.
* Στο κόψιμο των εντοσθίων φροντίζετε να πετάξετε το λαρύγγι και τους σκληρούς συνδετικούς ιστούς.

Δείτε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης