Συνταγή για φρέσκα μακαρόνια σκιουφιχτά

Συνταγή για φρέσκα μακαρόνια σκιουφιχτά

sioufixta
Διαδικασία
Ζυμώνετε το αλεύρι με το νερό, το αλατάκι και το λεμόνι. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες.

Πλάθετε κορδόνια σε πάχος λεπτού δαχτύλου και κόβετε κομμάτια ζύμης μήκους 3εκ. περίπου. Στην Κρήτη με επιδέξιες κινήσεις φτιάχνουν τα κοντόχοντρα μακαρόνια λεπτότερα, σχεδόν αδειανά (κουφωτά) στη μέση. Τα αφήνετε να στεγνώσουν απλωμένα σε αλεύρι για 1 ώρα.

Τα κοσκινίζετε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα περίπου.

Δείτε τα υλικά και όλη τη διαδικασία της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης