Χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα

Για το ψωμί, αλλά και μια γιορτινή πάστα φλώρα

net_xristougenniatiki_marmelada
Διαδικασία
Mε το εργαλείο που καθαρίζετε τις πατάτες αφαιρείτε από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια την εξωτερική φλούδα τους, ώστε να μην έχουν την άσπρη μεμβράνη. Ψιλοκόβετε τη φλούδα σε λεπτά μπαστουνάκια.

Στύβετε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και κρατάτε τις ίνες και τα κουκούτσια τους. Τα δένετε με πουγκάκι μέσα σε τουλπάνι μαζί με τις φλούδες και τα κουκούτσια από τα μήλα.

Βάζετε τα ξερά φρούτα (σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, μήλα) κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα μέσα σε κατσαρόλα με το νερό, μαζί με τους χυμούς και τη φλούδα από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Προσθέτετε το πουγκάκι με τις φλούδες των μήλων και τα κουκούτσια. Τα βράζετε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για 45-55 λεπτά.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης