Θες να γλυκαθείς; Σου έχουμε την τέλεια συνταγή για απίστευτο χιώτικο ραβανί

Θες να γλυκαθείς; Σου έχουμε την τέλεια συνταγή για απίστευτο χιώτικο ραβανί

Συνοδεύει ιδανικά τον  καφέ και το τσάι.

Πορτοκαλόπιτα

Οι Έλληνες της Σμύρνης το ονόμαζαν και χιώτικο χαλβά, γιατί έμαθαν να το φτιάχνουν από τους Χιώτες. Το χιώτικο ραβανί μπορείτε να το συνοδεύσετε με παγωτό ή σορμπέ λεμονιού.

Ετοιμάζετε το ραβανί: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα για 10 λεπτά.

Ρίχνετε κατόπιν το σιμιγδάλι, τα αλεσμένα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε για λίγα λεπτά ακόμα.

Χτυπάτε σε ξεχωριστό σκεύος τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύετε στο μίγμα με απαλές, κυκλικές κινήσεις, δουλεύοντας τη σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνετε το ταψί σας και ρίχνετε μέσα το γλυκό. Αλείφετε την επιφάνειά του με το τελευταίο ασπράδι. Μπήγετε στην επιφάνειά του ολόκληρα τα ασπρισμένα αμύγδαλα, υπολογίζοντας να πέσουν στη μέση των κομματιών που θα κόψετε και το ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η επιφάνειά του. Προσέχετε, όταν βυθίζετε τη λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει καθαρή.

Κλείσιμο
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού για 5-6 λεπτά. Αφαιρείτε τη φλούδα. Περιχύνετε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι.

Το ξαναβάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα, για να καραμελώσει η επιφάνεια του γλυκού. To αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με μία μπάλα παγωτού ή σορμπέ λεμονιού.


Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο  Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης