Από το χωράφι και τον βυθό στο πιάτο: η farm to table εμπειρία πάνω στη θάλασσα

Από το χωράφι και τον βυθό στο πιάτο: η farm to table εμπειρία πάνω στη θάλασσα

Ένα χωράφι και ένα εστιατόριο πάνω στη θάλασσα, ένας σεφ που έχει θητεύσει σε σπουδαίες κουζίνες του κόσμου κι ένας manager με πάθος για την απόλυτη επαφή με τη φύση και τους καρπούς της συνθέτουν μια ξεχωριστή farm to table εμπειρία στο Lygaria Farm and Kitchen στην Κέα.

NET-farm_to_table-lygaria-kea-anoigma
Κάποιες φορές ένα ταξίδι μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να αλλάξει η ζωή μας. Κάτι ανάλογο συνέβη και στα αδέρφια, Yoni και Uriel Eshet, οι οποίοι βρέθηκαν τυχαία στην Κέα με τους γονείς τους 30 χρόνια πριν. Ήταν οι πρώτες διακοπές που μπόρεσε να κάνει η οικογένεια έπειτα από μεγάλο διάστημα. Ο πατέρας τους ερωτεύτηκε το νησί και φρόντισαν έκτοτε να επιστρέφουν συχνά. Όταν ο Yoni και ο Uriel αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους επιχειρηματικό βήμα, το μυαλό τους αμέσως πήγε στην Κέα. Και κάπως έτσι πήρε σάρκα και οστά το Lygaria Farm and Kitchen, ένα εστιατόριο πάνω στη θάλασσα, μέσα σε μια μεγάλη έκταση με μποστάνι, ελαιώνες και αμπέλια, όπου το μενού αλλάζει καθημερινά, ανάλογα με τα υλικά που δίνει η φύση.

Μίλησα με τον Yoni Eshet, ο οποίος μου μετέφερε το πάθος του γι’ αυτό που κάνουν και μου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τα δυο αδέρφια αποφάσισαν να αφήσουν τη ζωή τους και τις επιτυχημένες καριέρες τους στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του κόσμου για να έρθουν στην Κέα και να ανοίξουν το Kea Retreat και το Lygaria Farm and Kitchen.

Ο Zviki Eshet, πατέρας τους και μέντοράς τους
Ο πατέρας τους, Zviki Eshet, είναι ο μέντοράς τους και εκείνος που τους μύησε στα μυστικά της εστίασης, της ελληνικής κουζίνας αλλά και της μεθοδικής δουλειάς. «Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, o πατέρας μου είχε εστιατόρια», μου ανέφερε ο Yoni. Αρχικά στη Νέα Ζηλανδία – εκεί κατοικούσαν όταν γεννήθηκε. Όταν η οικογένειά του επέστρεψε στο Τελ Αβίβ, τον τόπο καταγωγής τους, ο Zviki Eshet συνέχισε την ενασχόληση με την εστίαση και πλέον έχει ανοίξει 10 ελληνικά εστιατόρια στο Τελ Αβίβ, στα οποία τον βοηθούν και οι γιοι του.
«Δουλεύαμε από μικροί στα εστιατόρια του πατέρα μου, οπότε μάθαμε από νωρίς τη δουλειά και μάλιστα έχουμε εργαστεί σε όλα τα πόστα», μου είπε ο Yoni. Αυτό αποτέλεσε και το σημαντικότερό τους εφόδιο για τα μετέπειτα σχέδιά τους. «Μοιράζω τον χρόνο μου ανάμεσα στην Κέα και το Τέλ Αβίβ, ώστε να είμαι και κοντά στον πατέρα μου, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, πριν ξεκινήσει η σεζόν». Εκείνος, από την άλλη, έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο project των παιδιών του στο νησί των Κυκλάδων.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης