Πώς καπνίζουν το πιπέρι στην Αριδαία;

Πώς καπνίζουν το πιπέρι στην Αριδαία;

Βρισκόμαστε στην περιοχή της Αριδαίας, στον Δήμο Αλμωπίας της Πέλλας. Εκεί όπου ο Θεόδωρος Μπόκλης καλλιεργεί και καπνίζει το ξακουστό κόκκινο πιπέρι και το μπούκοβο Αριδαίας.

piperia_net

Πρόκειται για το κατεξοχήν ελληνικό παραδοσιακό καρύκευμα που προέρχεται από γνήσιους σπόρους της πιπεριάς «καρατζόβα», λέξη που ξέμεινε από την ονομασία της περιοχής στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και αργότερα μετονομάστηκε σε Αριδαία.


Μιλάμε, λοιπόν, για μια πιπεριά με μέτριο κάψιμο και κόκκινο λαμπερό χρώμα που μεταμορφώνεται σε βαθύ πορφυρό όταν αποξηραίνεται και καπνίζεται. Η πούδρα του πιπεριού έχει τη χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση της πιπεριάς, είναι παιχνιδιάρικα πικάντικη αλλά όχι καυτερή, με βαρύ άρωμα και γεύση από το καμένο ξύλο της οξυάς που τα νικάει όλα.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης