Λάχανο: τα οφέλη του και οι διαφορετικές χρήσεις του στις συνταγές μας
Πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, νόστιμο, χορταστικό, μπορεί να καταναλωθεί και ωμό αλλά και μαγειρεμένο, ως κύριο ή δευτερεύον υλικό σε πολλές συνταγές, χορτοφαγικές ή μη.
Πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, νόστιμο, χορταστικό, μπορεί να καταναλωθεί και ωμό αλλά και μαγειρεμένο, ως κύριο ή δευτερεύον υλικό σε πολλές συνταγές, χορτοφαγικές ή μη.
Διατροφική αξία
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στην καλή υγεία του εντέρου, ενώ παράλληλα η κατανάλωσή του δημιουργεί αίσθημα κορεσμού, προφυλάσσοντάς μας από βουλητικά επεισόδια ή περιστατικά υπερφαγίας. Τόσο το κλασικό όσο και το κόκκινο λάχανο είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Κ, η βιταμίνη που προφυλάσσει τα κόκαλα αλλά και διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στις πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για την πήξη του αίματος. Παράλληλα, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και σημαντική πηγή βιταμίνης C, προστατεύοντας το ανοσοποιητικό μας.
Στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου Golden Hall, βρίσκεται το XPLORE Oceans, το μοναδικό ενυδρείο της Αττικής. Ένας εντυπωσιακός υδάτινος κόσμος διεθνών προδιαγραφών, που προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την εκπαίδευση.
Επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία, τα νιτρικά προκαλούν προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό, κυρίως των ευπαθών ομάδων, ιδιαίτερα όταν περιέχονται στο πόσιμο νερό.
Οι βιολογικές, vegan και σπιτικές γκρανόλες χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη ενός μικρού εργαστηρίου στον Άλιμο δίνουν στον οργανισμό ενέργεια και δύναμη όλη τη μέρα και κερδίζουν τους καταναλωτές που αναζητούν κάτι το πραγματικά διαφορετικό για την καθημερινότητά τους.