Αν σας αρέσουν ο σκέτος καφές και η μαύρη σοκολάτα φταίνε τα γονίδια!

Αν σας αρέσουν ο σκέτος καφές και η μαύρη σοκολάτα φταίνε τα γονίδια!

Είχατε σκεφτεί ποτέ, ότι η προτίμησή σας στον σκέτο καφέ και στη μαύρη σοκολάτα μπορεί να έχει να κάνει με τα γονίδια; Πράγματι, νέα έρευνα υποστηρίζει πως υπάρχει σύνδεση.

netcoffee_chocolate
Συγκεκριμένα, εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, φαίνεται πως έχετε «κερδίσει» ένα γονίδιο που μπορεί να οδηγήσει στην καλή υγεία, σύμφωνα με την ερευνήτρια καφεΐνης Marilyn Cornelis, αναπληρώτρια καθηγήτρια προληπτικής ιατρικής στο Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Με βάση τα όσα προκύπτουν από τις έρευνες οι μέτριες ποσότητες σκέτου καφέ – μεταξύ 3 και 5 φλιτζανιών ημερησίως – φαίνεται ότι συμβάλλουν στην καλή υγεία. Ειδικά, αν ο καφές δεν περιέχει γάλα και άλλα γλυκαντικά. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μελέτες σχετικά με τη θετική επίδραση της κατανάλωσης καφέ στην υγεία. Αλλά πέρα από αυτό έχει διαφορά η κατανάλωση σκέτου καφέ από εκείνου με γάλα και ζάχαρη», είπε η Cornelis. «Το πρώτο φυσικά δεν έχει θερμίδες. Το δεύτερο μπορεί να προσθέσει πιθανώς πολλές θερμίδες στον καφέ, ενώ και τα οφέλη για την υγεία μπορεί να είναι διαφορετικά».

Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης