Αντίβ ή Σικορέ: Όσα θέλετε να ξέρετε για τα πικρά «μαρουλάκια» του χειμώνα

Αντίβ ή Σικορέ: Όσα θέλετε να ξέρετε για τα πικρά «μαρουλάκια» του χειμώνα

Ένα μικρό λαχανικό με χαρακτηριστικό σχήμα οβίδας, βελούδινη υφή και σφιχτά λευκά φύλλα που κιτρινίζουν στην άκρη. Έχουν μια ιδιαίτερη, ελαφρώς πικρή γεύση και θυμίζουν baby μαρούλια, αλλά είναι πιο τραγανά και πιο γευστικά. Και μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους!

NET_endives
Το πιο εντυπωσιακό με αυτά τα «μαρουλάκια» είναι ότι βγάζουν διαφορετική γεύση ανάλογα με τον τρόπο που θα μαγειρευτούν: ωμά είναι δροσερά  και πικρίζουν ελαφρώς. Μαγειρεμένα γίνονται βελούδινα και πιο γλυκά, ενώ αν τα ψήσουμε σε σχάρα βγάζουν μια ελαφρώς καπνιστή γεύση. Ίσως αυτή η γευστική μεταμόρφωση να εξηγεί το γεγονός ότι βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα προτιμήσεων των σεφ σε όλο τον κόσμο.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα αντίβ  μαζί με μια νόστιμη συνταγή στο Olivemegazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης