Κολοκυθάκια ψητά με κρέμα φέτας και φιστίκι Αιγίνης

Κολοκυθάκια ψητά με κρέμα φέτας και φιστίκι Αιγίνης

Τα φρέσκα κολοκυθάκια μαρινάρονται, ψήνονται στον φούρνο και σερβίρονται πάνω σε κρέμα φέτας, πασπαλισμένα με φιστίκια Αιγίνης. Ένας πρωτότυπος γευστικός συνδυασμός για ένα πιάτο που ταιριάζει πολύ και με τους καλοκαιρινούς μεζέδες.

kolokythakia_me_feta_1-ΝΕΤ

Διαδικασία
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε στη μέση και μετά κυδωνάτα και τα βάζουμε σε μια μπασίνα μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 20΄.

Για την κρέμα φέτας: Ενώ ψήνουμε τα κολοκύθια, σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και χτυπάμε για 1΄ (αν θέλουμε την κρέμα λίγο πιο αραιή, προσθέτουμε 10 ml γάλα ακόμη). Σερβίρουμε σε πιάτο βάζοντας την κρέμα ως βάση και από πάνω τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο πάνω από τα κολοκυθάκια και ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

Δείτε τα υλικά και όλη τη διαδικασία της συνταγής στο www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης