Η συνταγή της ημέρας: Σαρδέλα με ντομάτα και ούζο

Sardela-me-ntomata-2

Καλοκαίρι χωρίς ουζάκι και ψάρι δεν γίνεται, έτσι εδώ ετοιμάζουμε ένα θαλασσινό μεζεδάκι στα γρήγορα - Και, όπως πάντα, η σαρδέλα κερδίζει την παρέα με τη νοστιμιά της

Από τη food blogger Εύα Μονοχάρη (funkycook.gr)

30 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. σαρδέλα καθαρισμένη, πλυμένη

800 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες

2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια

40 ml ούζο

60 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 κ.σ. κάππαρη

1/4 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου, προαιρετικά

1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή

αλάτι, μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατίζουμε και τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά τους.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, τον γλυκάνισο, τη ρίγανη και αρκετό πιπέρι.


Προσθέτουμε τη σαρδέλα, περιχύνουμε με το ούζο, ρίχνουμε την κάππαρη, κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 8΄-10΄.


Σερβίρουμε τις σαρδέλες με τη σάλτσα τους ζεστές ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.


ΝΌΣΤΙΜΟ TIP

Αν αγαπάτε τις καυτερές γεύσεις, μη διστάσετε να προσθέσετε μια κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομένη ή μπούκοβο καυτερό.


Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης