Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το CNN και οι New York Times ανακήρυξαν την πρωτεύουσα της Λιθουανίας ως έναν από τους πιο hot εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς για το 2023. Η πόλη είναι ταξιδιωτική τάση και ταυτόχρονα μεγάλη αποκάλυψη για όσους την επισκέπτονται για πρώτη φορά.
Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανοσαλάτα λευκή σε προζυμένιο ψωμί, με τηγανητή αθερίνα
Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανοσαλάτα λευκή σε προζυμένιο ψωμί, με τηγανητή αθερίνα
Η εποχή της μελιτζάνας είναι τώρα, κι εμείς βρίσκουμε νόστιμους τρόπους για να την απολαμβάνουμε
Από τον σεφ Φάνη Μαϊκάντη, chef και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Panigyri Festival Food στα Φηρά Σαντορίνης
1 ΩΡΑ • ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά (για 2 άτομα)
4 μελιτζάνες λευκές
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
30 φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένα
8 φύλλα δυόσμο
10 ml μηλόξιδο
1 ΩΡΑ • ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά (για 2 άτομα)
4 μελιτζάνες λευκές
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
30 φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένα
8 φύλλα δυόσμο
10 ml μηλόξιδο
80 ml έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
1/3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Για το σερβίρισμα
300 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
300 γρ. αθερίνα
50 γρ. αλεύρι + 50 γρ. κορνφλάουρ
2 φέτες μεγάλες προζυμένιο ψωμί
1/2 λεμόνι, το ξύσμα
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30΄.
Ελέγχουμε μήπως χρειαστούν ακόμα 5΄ ανάλογα με τις μελιτζάνες μας.
Αφαιρούμε τη φλούδα τους.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες ψιλοκομμένη, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο, το μηλόξιδο, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε καυτό τηγάνι με ηλιέλαιο τηγανίζουμε την αθερίνα περνώντας την πρώτα από το μείγμα αλεύρι-κορνφλάουρ, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τη στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Φρυγανίζουμε το ψωμί για 3΄ στον φούρνο στους 200°C.
Απλώνουμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψωμί, από πάνω την τηγανητή αθερίνα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.ψ
αλάτι, μαύρο πιπέρι
1/3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Για το σερβίρισμα
300 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
300 γρ. αθερίνα
50 γρ. αλεύρι + 50 γρ. κορνφλάουρ
2 φέτες μεγάλες προζυμένιο ψωμί
1/2 λεμόνι, το ξύσμα
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30΄.
Ελέγχουμε μήπως χρειαστούν ακόμα 5΄ ανάλογα με τις μελιτζάνες μας.
Αφαιρούμε τη φλούδα τους.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες ψιλοκομμένη, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο, το μηλόξιδο, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε καυτό τηγάνι με ηλιέλαιο τηγανίζουμε την αθερίνα περνώντας την πρώτα από το μείγμα αλεύρι-κορνφλάουρ, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τη στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Φρυγανίζουμε το ψωμί για 3΄ στον φούρνο στους 200°C.
Απλώνουμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψωμί, από πάνω την τηγανητή αθερίνα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.ψ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα