Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με δύο διαφορετικά πεπόνια και μοτσαρέλα

melon_olive

Μια δροσιστική σαλάτα με φρούτα εποχής είναι ό,τι καλύτερο για ένα ελαφρύ γεύμα

Από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρεία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν


15 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ


Υλικά (για 4 άτομα)

1/2 πεπόνι στρογγυλό

1/2 αργίτικο πεπόνι

250 γρ. μίνι μοτσαρέλα (μπαλίτσες)

1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια ή ξερή


Για το dressing

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο

1 μικρή πιπεριά τσίλι


Εκτέλεση

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παριζιέν παίρνουμε από τη σάρκα των δύο πεπονιών μικρές σφαίρες.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε τις μπάλες πεπονιού και τις μπαλίτσες μοτσαρέλας.

Για το dressing: Σε ένα μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και την πιπεριά τσίλι για 1΄ μέχρι να

ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε το dressing με το πεπόνι και τη μοτσαρέλα και σερβίρουμε σε ένα ωραίο βαθύ πιάτο. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ή ξερή ρίγανη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης