Δροσερή τάρτα με φράουλες και κρέμα

Δροσερή τάρτα με φράουλες και κρέμα

Βάση από ωραία τριφτή ζύμη, γεμισμένη με βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και διακοσμημένη με δροσερά φρούτα εποχής. Χρησιμοποιήστε διάφορα φρούτα ή ένα με δύο που προτιμάτε περισσότερο.

tarta_fraoulax_vakiaros_mikri

Διαδικασία

Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και με τα ακροδάκτυλά μας ομογενοποιούμε με το κρύο βούτυρο. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο πάχους μισού εκατοστού. Την τοποθετούμε σε μία ταρτιέρα 28 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Την τρυπάμε σε διάφορα σημεία, βάζουμε από πάνω μία λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα ένα σκεύος που εφάπτεται. Αν δεν έχουμε κάποιο σκεύος, μπορούμε να απλώσουμε φασόλια γίγαντες. Ψήνουμε για 15 – 18 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το βάρος και ψήνουμε για άλλα 5 – 8 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τα αυγά και χτυπάμε καλά. Μόλις το γάλα φτάσει σε θερμοκρασία λίγο πριν το βρασμό (μόλις αχνίζει αρκετά), με σταθερή και πολύ αργή ροή προσθέτουμε το γάλα μέσα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας έντονα. Μόλις προσθέσουμε όλο το γάλα το επαναφέρουμε στο κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να δένει και να σφίγγει η κρέμα. Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Δείτε τα υλικά και όλη τη διαδικασία της συνταγής στο  www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης