Κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο

Κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο

Ούτε άνοιγμα φύλλου, ούτε ζύμη. Με λίγο καλαμποκάλευρο κάνετε τον χυλό, ρίχνετε τον κιμά και έχετε μια κιμαδόπιτα τόσο νόστιμη που δεν θα το πιστεύετε!

pitanet
Γέμιση: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να στεγνώσει και να αρχίσει να ροδίζει. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε το αυγό, τον δυόσμο και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.

Χυλός: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να δημιουργηθεί ένας μέτριος προς πηχτός χυλός (ίσως να μη χρειαστεί όλο το νερό).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε καλά τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα από ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 28-30 εκ. Αδειάζουμε εκεί τον μισό χυλό και τον απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Από πάνω στρώνουμε το μείγμα του κιμά. Αραιώνουμε τον υπόλοιπο χυλό με 1 φλιτζ. χλιαρό νερό και με ένα κουτάλι τον απλώνουμε πάνω στη γέμιση. Βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να κάνει τραγανή κρούστα και να ροδίσει.

Διαβάστε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης