Δολοφονία Καρολάιν

Ντολμάδες γιαλαντζί

ntolmades_gialatziΝΕΤ

Mεγάλη τέχνη τα γιαλαντζί. Και όχι στο τύλιγμα όπως νομίζουν μερικοί, αλλά στη γέμιση για να βγουν νόστιμα και μερακλίδικα.

Για τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτετε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αμέσως μετά βάζετε και το ρύζι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε τον πελτέ, τις λιαστές ντομάτες, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια. Αφήνετε τη γέμιση να μαγειρευτεί για 1 λεπτό, ώσπου να γίνει διάφανο το ρύζι. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο και το ξύσμα του λεμονιού.

Για τα αμπελόφυλλα: Παίρνετε μια φαρδιά κατσαρόλα και απλώνετε στον πυθμένα τις φέτες από πατάτα. Επάνω στις φέτες απλώνετε δέκα αμπελόφυλλα (με τον τρόπο αυτό δεν θα κολλήσουν οι ντολμάδες στον πυθμένα της κατσαρόλας κατά το μαγείρεμα).

Για τα ντολμαδάκια: Στρώνετε ένα αμπελόφυλλο (με τη γυαλιστερή του πλευρά προς τα κάτω) σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και βάζετε ένα κουταλάκι από το μίγμα της γέμισης, λίγο πιο κάτω από το κέντρο του φύλλου. Τυλίγετε τα αμπελόφυλλα σταυρωτά, ώστε να σφραγιστεί η γέμιση στο εσωτερικό και να σχηματιστούν ρολάκια.

Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα με τη διπλωμένη πλευρά προς τα κάτω ετοιμάζοντας δύο στρώσεις. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τέσσερα φλιτζάνια νερό και τα σκεπάζετε με ένα αναποδογυρισμένο πιάτο για να παραμείνουν στη θέση τους. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε τα ντολμαδάκια για 50 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσουν τα φύλλα.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ενώνετε τα υλικά για τη σάλτσα και ένα φλιτζάνι από το υγρό της κατσαρόλας που μαγειρεύτηκαν οι ντολμάδες. Ανακατεύετε καλά.

Δείτε τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης