LIVE

Κορωνοϊός

Γιαουρτόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού

giaourtopitaνετ

Η πιο αφράτη, αρωματική, σιροπιασμένη γιαουρτόπιτα. Μαμαδίστικη απόλαυση από αυτές που κρατάς σαν ανάμνηση μια ζωή.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με μίξερ χειρός. Σε ένα άλλο χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σκόνη αμυγδάλου, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ ή με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε και τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο της.

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και αδειάζουμε εκεί το μείγμα της γιαουρτόπιτας ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα. Βγάζουμε τη γιαουρτόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση. Κατόπιν βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια σπάτουλα. Περιχύνουμε την κρύα γιαουρτόπιτα με το σιρόπι, ρίχνοντας μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Αφήνουμε το γλυκό για 2 ώρες, μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης