Σπάσαμε τ’ αυγά και τα βάλαμε σε λαχταριστές συνταγές

Σπάσαμε τ’ αυγά και τα βάλαμε σε λαχταριστές συνταγές

Νόστιμες ιδέες για να αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά.

LI4185159_easter_mash_up_charlie_richards
Τα γεμάτα συμβολισμούς πασχαλινά αυγά τσουγκρίζουν στο «Χριστός Ανέστη» και, αν δεν φαγωθούν επιτόπου με μπόλικο αλατοπίπερο, θα αλλάξουν μορφή και υφή, χαρίζοντας τη γεύση τους σε σαλάτες και ορεκτικά.

1. Αβγά μιμόζα με πέτσα από αρνί
Βάζουμε τα αβγά σε μια κατσαρόλα με νερό και το ξίδι. Μόλις πάρει βράση το νερό, τα βράζουμε 10΄. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα αφήνουμε για 10΄ να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Βουτάμε κάθε φορά το μαχαίρι μας σε νερό πριν κόψουμε το κάθε αβγό ώστε να είναι καθαρό το κόψιμο και να μη λερωθεί το ασπράδι από τον κρόκο.

Αφαιρούμε τους κρόκους, τους ακουμπάμε σε ένα ψιλό σουρωτήρι και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού πιέζουμε προς τα κάτω ώστε να πάρουμε έναν πολύ λεπτοτριμμένο και αφράτο πουρέ, τον οποίο ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με πολύ λεπτή μύτη και γεμίζουμε τα ασπράδια με αυτό. Διακοσμούμε με την ψιλοκομμένη πέτσα αρνιού και σερβίρουμε.

Δείτε όλες τις συνταγές και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης