Μύδια σε κουρκούτι μπίρας με ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης

Μύδια σε κουρκούτι μπίρας με ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης

Ένα μεζεδάκι άλλο πράγμα. Κόλαση για την νηστεία! Τρώγονται μετά μανίας βουτώντας στο υπέροχο ντιπ της πιπεριάς. Μόνο το τσίπουρο λείπει!

mydia-net
Διαδικασία

Βάζουμε τη μυδόψιχα σε ένα σουρωτήρι και την αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει από τα υγρά της. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη μουστάρδας, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε την μπίρα, δουλεύοντας με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να ζεσταθεί. Παίρνουμε ένα-ένα τα μύδια, τα βουτάμε στον χυλό και τα τηγανίζουμε σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν.

Ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης: Κρατάμε 1 ολόκληρη πιπεριά στην άκρη και βάζουμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε λειτουργία το μπλέντερ προσθέτοντας σε αργή ροή το ελαιόλαδο μέχρι να τελειώσει όλο και να πάρουμε μια απαλή πάστα. Αδειάζουμε το ντιπ σε ένα μπολ. Κόβουμε την πιπεριά που έχουμε αφήσει στην άκρη σε ψιλά καρέ και την προσθέτουμε στο ντιπ. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με τα μύδια.

Διαβάστε αναλυτικά τις αναλογίες και τα υλικά τις συνταγής στο olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης