Αγκινάρες με κολοκυθάκια

Η κουζίνα των μοναχών στο Περιβόλι της Παναγίας είναι νόστιμη, θρεπτική και εξόχως εφευρετική, χωρίς ψιμύθια. Απλά, εποχικά υλικά, σε συνταγές μεγάλης αξίας.

aginaresNET
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τις αγκινάρες για 2΄-3΄.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε. Αφού πάρουν μία καλή βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 15΄.

Κατόπιν προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄ επιπλέον.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη το αλεύρι με τον χυμό λεμονιού (να μη σβολιάσει) και περιχύνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα κουνώντας την κυκλικά να πάει παντού. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10΄ να μελώσει.

Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και αν θέλουμε ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο.

Δείτε τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης