Χαλάρωση των μέτρων: Τι προβλέπεται για την εστίαση;

Χαλάρωση των μέτρων: Τι προβλέπεται για την εστίαση;

Πρόσω ολοταχώς για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του lockdown έχει βάλει η κυβέρνηση.

estiatorio_1
Μπορεί η επιδημιολογική εικόνα να πιέζει αφόρητα Πολιτεία και επιστήμονες, ωστόσο η κόπωση των πολιτών έχει βάλει στην εξίσωση έναν παράγοντα που δεν υπήρχε το προηγούμενο διάστημα: το αυστηρό lockdown δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το protothema.gr, οι επιστήμονες αυτή την εβδομάδα θα εξέταζαν τα δεδομένα προκειμένου να μπορέσουν να βρουν δίοδο προς την κανονικότητα. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για σύσκεψη των επιδημιολόγων την Τετάρτη, κάτι που επιβεβαιώθηκε χθες το μεσημέρι.

Τελικώς, όμως, ο προγραμματισμός άλλαξε και η σύσκεψή τους θα γίνει την καθιερωμένη ημέρα, την Παρασκευή, όποτε και θα δοθεί στην κυβέρνηση η εισήγηση των επιστημόνων για τα επόμενα βήματα.

Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr αποδίδουν την αλλαγή αυτή στον προγραμματισμό στην διάθεση να δοθεί παραπάνω χρόνος για την εξέταση των δεδομένων. Μάλιστα όπως λένε χαρακτηριστικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της Τρίτης δημιούργησαν ερωτήματα αφού πρέπει να παρακολουθηθεί περαιτέρω η αύξηση του ποσοστού θετικότητας στα τεστ μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αυτή την στιγμή σχεδιάζεται ένας οδικός χάρτης ο οποίος θα μας οδηγήσει σε άρση ορισμένων από τους περιορισμούς μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Πηγές που έχουν γνώση των όσων συζητούνται μεταφέρουν πως δεν μπορούμε να περιμένουμε άμεση επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας, ωστόσο σημειώνουν ότι «σταδιακά και με ασφάλεια» θα οδηγηθούμε στην επαναφορά της καθημερινής μας ζωής στην προ της πανδημίας εποχή.

Κλείσιμο
Έτσι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, την ερχόμενη Παρασκευή αναμένονται ανακοινώσεις για χαλάρωση ορισμένων εκ των μέτρων που ισχύουν.


Διαβάστε τη συνέχεια στο www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης