Βάζουμε το αλεύρι στο ψυγείο;

Βάζουμε το αλεύρι στο ψυγείο;

Πόσες φορές όταν ανοίγετε ένα πακέτο αλεύρι αναρωτιέστε αν θα το βάλετε πίσω στο ντουλάπι τροφίμων ή στο ψυγείο; Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να ξεκαθαρίσουμε αυτό το ζήτημα…

alevri_123_mikri
Συνήθως, φαίνονται με γυμνό μάτι όταν έχουν ήδη πολλαπλασιαστεί. Ο λόγος για τα ακάρεα των αλεύρων, τα μικροσκοπικά ζωύφια που λατρεύουν το αλεύρι και μεγαλώνουν όπου υπάρχει ζέστη και υγρασία. Όπως για παράδειγμα, στο ντουλάπι που το αποθηκεύουμε συνήθως.

Και παρά το γεγονός ότι τα εξευγενισμένα, όπως λέγονται, αλεύρια όπως το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του έχουν μακρά ημερομηνία λήξης αυτό δεν είναι αρκετό για να απαλλαγεί κανείς από τα ακάρεα.

Ειδικά αν έχουν μετοικίσει μέσα στο ντουλάπι και μεταφέρονται από το ένα αλεύρι στο άλλο. Αυτός είναι ο λόγος που το ψυγείο είναι μια καλή λύση. Το κρύο εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους με αποτέλεσμα να διατηρούνται περισσότερο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης