Food Waste Index Report 2021: Στο 17% η σπατάλη τροφίμων διεθνώς

Food Waste Index Report 2021: Στο 17% η σπατάλη τροφίμων διεθνώς

Κύριος «ένοχος» της σπατάλης φαγητού, τα νοικοκυριά.

food-waste-1-575x383
Περίπου 931 εκατομμύρια τόνοι φαγητού ή το 17% της συνολικής ποσότητας παγκοσμίως, καταλήγει στα σκουπίδια, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

Κύριος «ένοχος» της σπατάλης φαγητού, τα νοικοκυριά. Τη στιγμή που σεφ, οργανισμοί και εταιρείες τροφίμων σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων, φαίνεται ότι ακόμη απέχουμε σημαντικά από την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της νέας έκθεσης «Food Waste Index Report 2021» , το 2019 κατέληξαν στα σκουπίδια περίπου 931 εκατομμύρια τόνοι φαγητού, αριθμός που αντιστοιχεί στο 17% της συνολικής ποσότητας τροφίμων, διαθέσιμων στους καταναλωτές παγκοσμίως. Μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό της σπατάλης αναλογεί σε νοικοκυριά και ακολουθούν διάφορες υπηρεσίες τροφίμων και σε μικρότερο ποσοστό τα εστιατόρια και λοιπά καταστήματα εστίασης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εκτιμάται πως ανά κεφαλή σε παγκόσμιο επίπεδο, ένας άνθρωπος πετάει στα σκουπίδια κάθε χρόνο 121 κιλά τροφίμων, με τα 74 από αυτά να προέρχονται από νοικοκυριά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης