Φτιάχνουμε τους δικούς μας ξηρούς καρπούς για τσιμπολόγημα

Φτιάχνουμε τους δικούς μας ξηρούς καρπούς για τσιμπολόγημα

Δίπλα στο τσίπουρο, το ούζο, τη ρακί αυτοί οι ξηροί καρποί είναι ό,τι πρέπει για τσιμπολόγημα!

ksiroi_karpoi
Τίποτα το σπουδαίο δεν χρειάζονται αυτοί οι ξηροί καρποί. Εκτός από το βασικό: καλής ποιότητας αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια και φιστίκια Αιγίνης που γίνονται σε χρόνο dt το πιο εύκολο σνακ.

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα μείνει τίποτα στο τέλος αλλά αν (λέμε αν...) μείνουν μπορούν να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο για δύο εβδομάδες.

Αμύγδαλα ψητά (συνταγή από τη Σίκινο)


Υλικά
αμύγδαλα
μοσχάτο κρασί
θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία
1.Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος τα αμύγδαλα με το φλούδι τους και χύνουμε από πάνω δυνατό μοσχάτο κρασί να τα σκεπάσει.
2.Τα αφήνουμε ένα 24ωρο, τα βγάζουμε από το κρασί, τα απλώνουμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι (αν θέλετε) και ψήνουμε στο φούρνο για να γίνουν τραγανά.

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης