LIVE

Κορωνοϊός

Πεκορίνο ρομάνο: To μυστικό της ρωμαϊκής κουζίνας

peccorino-romano

Τι κοινό έχουν η καρμπονάρα, η κάτσιο ε πέπε (cacio e pepe) και η αματριτσιάνα (matriciana); Εκτός του ότι πρόκειται για ξακουστές ιταλικές μακαρονάδες, παραδοσιακά, περιέχουν και οι τρεις τους τυρί πεκορίνο ρομάνο (pecorino romano).

Το σκληρό αυτό τυρί από πρόβειο γάλα, το συνανταμε σε αρκετές αποχρώσεις, από λευκό μέχρι και κιτρίνο-μπεζ σαν το άχυρο. Τα αρώματά του και η ελαφρώς πικάντικη γεύση του εξαρτώνται από τον χρόνο ωρίμανσής του που κυμαίνεται από τους πέντε μέχρι τους οχτώ μήνες.

Το 1996, το πεκορίνο ρομάνο έγινε κι επίσημα προϊόν ΠΟΠ. Έτσι, για να θεωρηθεί κάποιο τυρί, «πεκορίνο ρομάνο», απαιτείται όλη η διαδικασία παραγωγής του, από την ανατροφή των προβάτων που παράγουν το γάλα από το οποίο θα φτιαχτεί, μέχρι την ωρίμανσή του, να γίνεται στο Λάτσιο, επαρχία του Γκροσσέτο και στη Σαρδηνία.

Δείτε περισσότερα στο Οlivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης