LIVE

Κορωνοϊός

Τραχανάς με μανιτάρια και πάπρικα

traxanas_me_paprika_kai_manitaria__1_

Ο τραχανάς είναι η γευστική επιτομή του ελληνικού χειμώνα. Το αγαπημένο χειροποίητο ζυμαρικό πλέον δεν μαγειρεύεται μόνο ως σούπα αλλά με διάφορους εξαιρετικά νόστιμους συνδυασμούς, όπως αυτή η εκδοχή με την πάπρικα και τα μανιτάρια!

Διαδικασία
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα μανιτάρια και το θυμάρι συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το γλυκό και το καυτερό πιπέρι, τον τραχανά, περίπου όλο τον ζωμό (ανάλογα με το είδος του τραχανά ίσως χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο ζωμό) και αλάτι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε τον τραχανά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και να γίνει σπυρωτός. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστός πασπαλίζοντας με ξινοτύρι ή τριμμένη μυζήθρα.

Δείτε όλη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης