Πίτα με λάχανο, φέτα και μπέικον

Πίτα με λάχανο, φέτα και μπέικον

Μία σχεδόν άγνωστη ελληνική και χειμωνιάτικη πίτα. Σαρακατσάνικη, με άσπρο λάχανο και φέτα. Αξίζει να τη βάλετε στο τραπέζι σας, σε αυτή την παραλλαγή με μπέικον και κοκκινοπίπερο. Θα τη λατρέψετε!

pita-laxanonet
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το λάχανο και το κοκκινοπίπερο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για περίπου 7΄-8΄ μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Μόλις η γέμιση κρυώσει προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και λίγο αλάτι. Λαδώνουμε καλά ένα ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε τα τρία πρώτα φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνουμε ένα-ένα. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνουμε ένα-ένα.

Αλείφουμε καλά την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε την πίτα στη χαμηλή θέση στις αντιστάσεις για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Tips
Στρώστε τα φύλλα ανάλαφρα, ελαφρώς ζαρωμένα και η πίτα σας θα γίνει αφράτη και τραγανή.


Κλείσιμο
Αν σας αρέσει, εμπλουτίστε τη με χοιρινό κιμά, περίπου 300 γρ., που θα καβουρδίσετε μετά το μπέικον, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να πιει όλα τα υγρά του.

Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης