LIVE

Κορωνοϊός

Eλληνική τομάτα του κουτιού… παντός καιρού!

ntomata_koutiou_mikri

Ελληνική κουζίνα χωρίς κοκκινιστό δεν γίνεται. Χειμώνα-καλοκαίρι. Και κοκκινιστό ίσον ζουμερή, κατακόκκινη τομάτα. Ναι, τη σερραϊκή τομάτα ΓΚΡΕΚΑ εννοούμε!

Τι χρειάζεται ένα καλό κοκκινιστό; Ελληνικό ελαιόλαδο και ελληνική τομάτα. Από αυτή την γλυκιά, ώριμη τομάτα που δίνει ένα κοκκινιστό να βουτάς μέσα το ζυμωτό ψωμί και να μην σταματάς!

Και η σωστή τομάτα είναι μόνο αυτή που βρίσκει κανείς στον καιρό της. Γιατί την υπόλοιπη χρονιά η φρέσκια τομάτα μοιάζει με τομάτα αλλά ούτε τη γεύση της τομάτας έχει, ούτε το άρωμα, ούτε βέβαια, τη νοστιμιά.

Και αυτή τη γλυκιά, ώριμη τομάτα έκλεισε μέσα στα μαγικά κουτιά της η ΓΚΡΕΚΑ. Μια τομάτα του κουτιού που την μυρίζεις και νομίζεις ότι κόπηκε από το μποστάνι την ίδια στιγμή.

Μια τομάτα ζουμερή από σερραϊκές τομάτες, μια τοπική ποικιλία, με λίγους σπόρους, σκληρή φλούδα, κατακόκκινο χρώμα και γλυκιά γεύση, ο απόλυτος συνδυασμός για σάλτσα.

Μια τομάτα που καλλιεργείται στον εύφορο κάμπο του Στρυμόνα παραδοσιακά, χωρίς μεταλλαγμένους σπόρους και βλαβερά φυτοφάρμακα.

Συλλέγεται στην εποχή της και την ώρα της, μεταφέρεται την ίδια μέρα, μπαίνει στο κουτί της μέσα σε 24ώρες, διατηρείται με τον σωστό τρόπο και περιμένει τη σωστή στιγμή για να δώσει ένα κοκκινιστό γλύκισμα μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Και η αλήθεια είναι ότι για την ευκολία την προτιμούμε αλλά μια φορά να την δοκιμάσει κανείς καταλαβαίνει ότι η γεύση, το άρωμα και η νοστιμιά έχουν την αξία. Και ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, αυτή διαλέγει κανείς, μια τομάτα του κουτιού που είναι εγγύηση ότι θα δώσει αυτή την υπέροχη, πλούσια σάλτσα που κάνει κάθε πιάτο σαν τα κοκκινιστά της μαμάς.

Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης