Κάνουμε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο τουρσί!

Κάνουμε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο τουρσί!

Δοκιμάστε τα στις σαλάτες, στα σάντουιτς, μαζί με τυριά και θα καταλάβετε γιατί πρόκειται για διεθνή λιχουδιά!

kremmidakia-toursi-2-123-mikri-575x383
Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, γιορτάζεται η βιετναμέζικη Πρωτοχρονιά. Για την ακρίβεια, Η Γιορτή του Πρώτου Πρωινού της Πρώτης Μέρας.

Η γιορτή είναι κινητή όπως και η κινέζικη Πρωτοχρονιά, συνήθως, πέφτει τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου και φέτος, γιορτάστηκε 12 Φεβρουαρίου.

Ένα πανηγύρι χαράς με πλήθη που ταξιδεύουν -για την ακρίβεια, ταξίδευαν- από την μια άκρη της χώρας στην άλλη για να σμίξουν με τις οικογένειές τους ετοιμάζοντας μεγάλα τραπέζια.

Και όποιος βρεθεί σε αυτή την γιορτή όπως γράφουν οι Νew York Times, εκτός από τις παρελάσεις, τα πυροτεχνήματα, τους στολισμούς, δοκιμάζει μια υπέροχη, άγνωστη κατά πολύ στη δύση αλλά με πολλά κοινά, βιετναμέζικη κουζίνα του δρόμου σε κάθε υπαίθριο πάγκο που στήνεται στις γωνίες.

Και η σημασία που έχει το φαγητό αποδεικνύεται και από τον πλήρη τίτλο της γιορτής, an Tet που σημαίνει κατά λέξη, Τρώγοντας την Πρωτοχρονιά.

Συνήθως, τα περισσότερα πιάτα είναι λαχανικά αφού υποστηρίζουν ότι φέρνουν τύχη με κύριο το banh chung, κολλώδες ρύζι τυλιγμένο σε φύλλα dong, πιο μεγάλα από τα φύλλα μπανανιάς, που ετοιμάζεται για μέρες.

Κλείσιμο
Και τα κρεμμυδάκια τουρσί μαζί με το λάχανο τουρσί εξισορροπούν την γεύση του ρυζιού δίνοντας αυτή την τραγανή γλυκόξινη γεύση.

Και παρόλο που η συνταγή προέρχεται από την άλλη άκρη του πλανήτη, τα κρεμμυδάκια τουρσί είναι και ελληνικός μεζές μαζί με τσίπουρο, ούζο ή ρακί.

Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης