Χειροποίητα νιόκι στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό

Χειροποίητα νιόκι στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό

Ο Λάμπρος Βακιάρος δίνει την πιο εύκολη συνταγή για νιόκι. Μια φορά να τα φτιάξετε θα καταλάβετε γιατί οι Ιταλοί ορκίζονται στο όνομά τους.

Enlight609-1024x768
Διαδικασία
Για τα νιόκι πατάτας: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε κάθε πατάτα αρκετές φορές περιμετρικά και χωρίς να τη στεγνώσουμε την πασπαλίζουμε με αρκετό χοντρό αλάτι.

Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 60-70 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από το φούρνο και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία, τις χαράσσουμε στη μέση με ένα μαχαίρι ώστε να φύγει όσο περισσότερη υγρασία γίνεται.

Μόλις κρυώσουν ελαφρά, ξεφλουδίζουμε με τα χέρια μας και με μια πρέσα πουρέ ή ένα πιρούνι, πολτοποιούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους κρόκους, την παρμεζάνα, τα δύο φλιτζάνια αλεύρι (κρατάμε το μισό σε περίπτωση που χρειαστεί) και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και η ζύμη να είναι ελαφρά κολλώδης αλλά να ξεκολλάει από το μπολ.

Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, μεταφέρουμε τη ζύμη και της δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μικρά μέρη και πλάθουμε σε μακρόστενο κυλινδρικό σχήμα (σαν λεπτό λουκάνικο). Με ένα μαχαίρι ή ιδανικά έναν κόφτη για ζύμες, κόβουμε περίπου 3 εκ. Στη συνέχεια, αλευρώνουμε ξανά και με πολύ απαλές κινήσεις, ανακατεύουμε με προσοχή.

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό προσθέτουμε (ιδανικά 2-3 δόσεις ανάλογα με το μέγεθος της κατσαρόλας) τα νιόκι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το νερό με κυκλική φορά για να μην κολλήσουν. Μετά από περίπου 2-3 λεπτά ή από τη στιγμή που θα ανέβουν στην επιφάνεια, τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και λίγα παγάκια.

Κλείσιμο
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης