LIVE

Κορωνοϊός

Μανιταρόπιτα σε σφολιάτα

Manitaropitainsta

Αυτή η μανιταρόπιτα σε σφολιάτα μπορεί να γίνει και σαν ανοιχτή τάρτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγει ζουμερή και η οικογένεια θα την τιμήσει ιδιαίτερα.

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC στον αέρα. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια με 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε με άλλες 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο τα πράσα, το σκόρδο, την πιπεριά και το μπέικον (αν προσθέσουμε) για 2-3 λεπτά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε στο μπολ το θυμάρι, τον ντοματοχυμό, το καπνιστό πιπέρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ανακατεύουμε, αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα.

Ανοίγουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε ομοιόμορφα τη τη γέμιση και κλείνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας γυρνώντας τις άκρες να σφραγίσουν τη γέμιση.

Αλείφουμε τη μανιταρόπιτα με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στην κάτω θέση του φούρνου και τη σερβίρουμε ζεστή.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης