
Τα πιο νόστιμα μπισκότα βουτύρου από αλεύρι μονόκοκκου σιταριού

Το αλεύρι από μονόκοκκο σιτάρι επανεμφανίζεται στην κουζίνα μας κι εμείς βρίσκουμε τον τρόπο να το χρησιμοποιήσουμε σε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μπισκότα βουτύρου!
Το μονόκοκκο σιτάρι συναντάται για πρώτη φορά στους προϊστορικούς οικισμούς των Γιαννιτσών και της Θεσσαλίας και μέχρι το 1936 θρέφει την Ελλάδα αφού ήταν το κύριο αλεύρι που έφτιαχναν ψωμί.
Το 1929, μάλιστα, ο Ιωάννης Παπαδάκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Καλυτέρευσης Φυτών, ταξιδεύει από άκρη σε άκρη της χώρας και καταγράφει στη σιταρογραφία του τον καπλουτζά ως τον μοναδικό τύπο μονόκοκκου σιταριού, που επιβίωσε ανά τους αιώνες.
Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr