LIVE

Κορωνοϊός

Τα πιο νόστιμα μπισκότα βουτύρου από αλεύρι μονόκοκκου σιταριού

mpiskota-kaploutzas-mikri-575x383

Το αλεύρι από μονόκοκκο σιτάρι επανεμφανίζεται στην κουζίνα μας κι εμείς βρίσκουμε τον τρόπο να το χρησιμοποιήσουμε σε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μπισκότα βουτύρου!

Όταν στις αρχές του 2000 επανεμφανίστηκαν όλες οι ξεχασμένες ποικιλίες αλεύρων, λόγω της παγκόσμιας στροφής σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, ξεχώρισε το αλεύρι από μονόκοκκο σιτάρι, μια ποικιλία που στην Ελλάδα ονόμαζαν οι παλαιότεροι «καπλουτζά».

Το μονόκοκκο σιτάρι συναντάται για πρώτη φορά στους προϊστορικούς οικισμούς των Γιαννιτσών και της Θεσσαλίας και μέχρι το 1936 θρέφει την Ελλάδα αφού ήταν το κύριο αλεύρι που έφτιαχναν ψωμί.

Το 1929, μάλιστα, ο Ιωάννης Παπαδάκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Καλυτέρευσης Φυτών, ταξιδεύει από άκρη σε άκρη της χώρας και καταγράφει στη σιταρογραφία του τον καπλουτζά ως τον μοναδικό τύπο μονόκοκκου σιταριού, που επιβίωσε ανά τους αιώνες.

Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης