LIVE

Κορωνοϊός

5 umami συνταγές του Γρηγόρη Χέλμη με κάστανο

helmis-kastana-575x342

Φέτος, θα τα μαγειρέψουμε αλλιώς και θα τα αγαπήσουμε από την αρχή!

Τα έχουμε απολαύσει σε γεμίσεις, σε πουρέδες, σε επιδόρπια. Λατρεύονται μετά μανίας ψητά σε φούρνο ή στο τζάκι και βρασμένα. Φέτος, θα τα μαγειρέψουμε αλλιώς και θα τα αγαπήσουμε από την αρχή!

Σίγουρα ένα από τα βασικά υλικά των Χριστουγέννων, απαραίτητο σε γεμίσεις γαλοπούλας, χριστουγεννιάτικα (και μη) γλυκά -και για τους παλαιότερους- ανάμνηση από κεντρικές γωνίες της πόλης, σε ένα από τα πρώτα street food της χώρας μας. Κάπως έτσι, με μικρές διαφορές, το κάστανο είναι ένα υλικό που το μεγαλύτερο ποσοστό των σπιτιών, το χρησιμοποιεί σε 3-4 συνταγές όλες κι όλες, κι αυτές μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων. Η αλήθεια όμως είναι ότι η γεμάτη και βουτυράτη γεύση του, το «ύπουλο» umami του αλλά και το τραγανό του δάγκωμα, το καθιστούν μαγειρικά ένα υλικό που μπορεί να ξεκινήσει από ένα θρεπτικό άλειμμα και να φτάσει μέχρι υποκατάστατο του κρέατος σε vegetarian συνταγές. Και για του λόγου το αληθές, δείτε παρακάτω.

Δείτε τις συνταγές στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης