LIVE

Κορωνοϊός

Δύο vegan -και λαχταριστές- βασιλόπιτες

vegan

Η Madame Ginger Μαριλού Παντάκη μας προτείνει δύο αφράτες, ζουμερές και βελούδινες vegan βασιλόπιτες καλύπτοντας όλα τα γούστα και τις διατροφικές προτιμήσεις. Μην ξεχάσετε το φλουρί!

Κέικ: Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με το γάλα αμυγδάλου. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Σχηματίζουμε μια λακκουβίτσα στο μπολ με το αλεύρι και ρίχνουμε εκεί το υγρό μίγμα. Προσθέτουμε και το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ενιαίο μίγμα. Ρίχνουμε το τελικό μίγμα σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. περασμένη με λαδόκολλα και ισιώνουμε την επιφάνειά του με κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Γλάσο: Μετά από 1½ -2 ώρες (όταν το κέικ θα έχει κρυώσει εντελώς), ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το γλάσο και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο, αφράτο μίγμα. Κόβουμε προσεκτικά το κέικ στη μέση, ώστε να σχηματιστούν 2 δίσκοι. Απλώνουμε το μισό γλάσο στην επιφάνεια του ενός δίσκου και πασπαλίζουμε με τη μισή τριμμένη σοκολάτα και τα μισά φιστίκια. Καλύπτουμε με τον άλλο δίσκο και απλώνουμε το υπόλοιπο frosting, την τριμμένη σοκολάτα και τα φιστίκια.

Δείτε και τις δύο συνταγές στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης