Γαλοπούλα γεμιστή με συκωτάκια, πράσινα μήλα, σταφίδες και μπέικον

Γαλοπούλα γεμιστή με συκωτάκια, πράσινα μήλα, σταφίδες και μπέικον

Η γαλοπούλα των Χριστουγέννων με πλούσια, πλουμιστή γέμιση που της δίνει το χαρακτήρα που αρμόζει στο τραπέζι της γιορτής.

GALOPOYLA-GEMISH-430x575
Πλένετε τη γαλοπούλα και, αφού στύψετε τα λεμόνια, την περιχύνετε με το μισό χυμό και αρχίζετε να την τρίβετε με τις λεμονόκουπες. Την αλατοπιπερώνετε καλά μέσα κι έξω.

Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το λιωμένο σκόρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο ελαιόλαδο. Την αλείφετε παντού με αυτό το μίγμα και την αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένη για 3 ώρες.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: ζεσταίνετε καλά σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ροδίζετε τα συκωτάκια. Προσθέτετε το μπέικον και, αφού το ανακατέψετε για λίγο, ρίχνετε το κρεμμύδι και μετά από λίγο το σέλερι. Σβήνετε με τη μαυροδάφνη και προσθέτετε το ζωμό του κοτόπουλου.

Ύστερα από 5 λεπτά ρίχνετε το ψωμί και έπειτα τις σταφίδες και τα καρύδια. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Γεμίζετε την κοιλιά της γαλοπούλας με τη γέμιση και κλείνετε το άνοιγμα με αλουμινόχαρτο. Τοποθετείτε τη γαλοπούλα σε ταψί και την περιχύνετε πρώτα με τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού, κατόπιν με το χυμό του πορτοκαλιού και τέλος με τη μαυροδάφνη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης