LIVE

Κορωνοϊός

Μαγειρεύουμε με τόνο: 10 συνταγές από τη θάλασσα στο τραπέζι μας

tonos

10 συνταγές με τόνο για όλες τις ώρες

Η νόστιμη και θρεπτική σάρκα του όταν ψήνεται στη σχάρα ή το σχαροτήγανο κάνει πιάτα που θα ζήλευαν και οι κρεατοφάγοι, ενώ ταιριάζει υπέροχα σε σαλάτες και σάντουιτς. Ο τόνος, φρέσκος ή σε κονσέρβα είναι από τα ψάρια που μπαίνουν στο πιάτο μας περισσότερο ίσως από κάθε άλλο.

Ο τόνος δεν είναι πολύ λιπαρό ψάρι ενώ αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και Ω3 λιπαρών οξέων, όταν όμως καταναλώνεται από κονσέρβα η θερμιδική του περιεκτικότητα διπλασιάζεται. Αυτός είναι και ο λόγος που οι διαιτολόγοι συνιστούν την κατανάλωσή του κυρίως σε φρέσκια μορφή επισημαίνοντας ότι η κονσέρβα δεν αντικαθιστά την εβδομαδιαία κατανάλωση φρέσκου ψαριού. Στην Ιαπωνία είναι από τα ψάρια που τιμούν ιδιαίτερα σε βαθμό μάλιστα που υπεραλιεύεται ενώ πραγματοποιούνται και δημοπρασίες κόκκινων τόνων των οποίων οι τιμές φτάνουν στα ύψη.

Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης