LIVE

Κορωνοϊός

Στριφτή τηγανητή τυρόπιτα με λούζα και ηλιόσπορο

NET-STRIFTI-TYROPITA

Τηγανητές τραγανές πίτες με φέτα, κατσικίσιο τυρί και λούζα, πασπαλισμένες με ηλιόσπορο, το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες για μικρούς και μεγάλους.

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα στερεά υλικά, προσθέτετε το ξίδι, το ελαιόλαδο και λίγο λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη ομοιόμορφη που να μη κολλάει στα τοιχώματα του μπολ. Χωρίζετε τη ζύμη σε οχτώ μπαλίτσες, τις τοποθετείτε σε ένα αλευρωμένο ταψί και, αφού τις σκεπάσετε με μια καθαρή νωπή πετσέτα, τις αφήνετε να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια αλευρώνετε ελαφρώς τον πάγκο και ανοίγετε μία μία τις μπάλες ζύμης σε λεπτό ορθογώνιο φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Για τη γέμιση: Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο με τη μακριά πλευρά οριζόντια μπροστά σας. Μοιράζετε τη γέμιση κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Αλείφετε το φύλλο περιμετρικά με λίγο λάδι, τυλίγετε σε ρολό (όχι πάρα πολύ σφιχτά) και κλείνετε τις δύο τρύπες ώστε να μη φύγει η γέμιση. Πιάνοντας τις δύο άκρες στρίβετε την πίτασ σε σχήμα σαλιγκαριού και πασπαλίζετεμε ηλιόσπορο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνετε μέσα 1-2 ΠΊΤΕΣ, προσέχοντας να μην τρυπήσουν. Τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα και από τις δύο πλευρές (τις γυρίζετε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών για να μη σπάσουν).

Μεταφέρετε τις πίτες με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίζετε με τις υπόλοιπες πίτες. Τις σερβίρετε ζεστές με μια ωραία πράσινη σαλάτα ρόκα - ντοματίνια.

Δείτε όλη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης