Χούμους

Το κλασικό και αγαπημένο χούμους με έξτρα touch από τον Λάμπρο Βακιάρο. Το κύμινο και η πάπρικα ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο το αποτέλεσμα. Εύκολη, γρήγορη και μεζεκλίδικη συνταγή για κάθε μέρα. Μόνο το τσίπουρο λείπει!

χουμους
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα ρεβίθια με πολύ νερό ώστε να τα καλύπτει καλά, τη σόδα και μουλιάζετε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζετε τα ρεβίθια με το νερό και όταν πάρουν βράση, ξαφρίζετε προσεκτικά. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το σκόρδο και βράζετε για μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Προσέχετε να μην κολλήσουν.

Χτυπάτε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με το σκόρδο, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κύμινο, το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα σε δυνατή ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα με την προτίμησή σας. Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω, πάπρικα και ξύσμα λεμονιού.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης