LIVE

Κορωνοϊός

Εθνικοί καφέδες: Μερικοί τον προτιμούν με ρούμι, άλλοι με μαύρο πιπέρι κι εμείς μερακλίδικο στη χόβολη!

kafes_briki_mikri

Τον πίνουν από την Βραζιλία μέχρι την Ακτή Ελεφαντοστού και όλοι έχουν τον τρόπο τους. Ο καφές που μας ενώνει από την μια άκρη του πλανήτη στην άλλη…

Εν αρχή ην η χόβολη. Ή μήπως το μπρίκι; Ή η εσπρεσσιέρα; Στην Ανατολή ισχύει το δόγμα της υπομονής. Ο καφές θέλει χρόνο να βγάλει τα αρώματα από όπου και η χόβολη. Στην Ιταλία που όλοι βιάζονται, καφές σημαίνει εσπρέσσο, μια στιγμιαία δόση ενέργειας που ξυπνά μυαλό και σώμα. Όσο για την Ελλάδα ο ελληνικός που ενίοτε ονομάζεται και τούρκικος στον αγώνα των αιωνίων για την κατοχύρωση δικαιωμάτων στην απόλαυση, είναι ο καφές της φουσκάλας. Ο καφές με το καϊμάκι που θέλει την τέχνη του να πετύχει, βαρύ μπρίκι και καλό ανακάτεμα.

Σε όλες, όμως, τις περιπτώσεις ισχύει ένας κανόνας: καλός καφές είναι ο καφές που προέρχεται από καλό χαρμάνι. Και η καταγωγή, ο τόπος, ο αέρας, το νερό, η βροχή ή η ζέστη φτιάχνουν τον σωστό καφέ. Γιατί μπορεί οι ποικιλίες να είναι δυο: arabica και robusta αλλά arabica από arabica και robusta από robusta απέχουν μίλια μακριά. Αλλοι προτιμούν τη Βραζιλία και την Τζαμάικα και άλλοι το Βιετνάμ και την Τανζανία. Ο καλύτερος καφές, όμως, είναι πάντα ο δικός σου καφές…

Περισσότερα στο Olivemagazine.gr 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης